Koetuloksia

9.12 KAER F

Mustakallion Nola NUO 1

Mustakallion Nirppu NUO 3

Mustakallion Nelli NUO 3

8.12 KAER F

Mustakallion Missi AVO 2

Mustakallion Niilo NUO 1

Mustakallion Nita NUO 1

Mustakallion Nenne NUO 3

24.11 KAER F

Mustakallion Nestori NUO 3

Junkkari 2018

Saksanseisojakerho ry:n suurtapahtuma Junkkari-katselmus järjestettiin 21-23.9 Lapualla. Junkkarin tarkoituksena on nuorten koirien metsästystaipumusten ja ulkomuoto-ominaisuuksien selvittäminen jalostustyötä varten. Metsästystaipumuksia arvioidaan virallisessa NUO-luokan KAER-kokeessa pellolla. Junkkari järjestetään vuosittain, ja siihen saa osallistua alle 2-vuotiaalla mannermaisella seisojalla.

N-pentueen (synt. 05/2017) koirat olivat tänä syksynä Junkkari-iässä. Junkkariin osallistui pentueesta puolet eli 6 koiraa ohjaajineen. Tällä kertaa kokeessa onnistui yksi koira Mustakallion Nti Pippa saaden NUO 1 tuloksen ja pääsemällä sillä Junkkarin seminaaliin. Kaikkien ulkomuoto arvioitiin hyväksytyksi.

Kiitokset osallistuneille! Tästä se ura vasta urkenee. Lisää treeniä ja parempaa onnea seuraaviin koitoksiin. Onnittelut Pipalle ja Mikolle!

Harri ja Neppi sekä Veli-Pekka ja Nenne Pellolla odottamassa omaa hakuvuoroa

Almasta käyttövalio

Harri starttasi Alman kanssa 1.9 metsäkokeessa (KAER M). Reilu 10-vuotias mummeli onnistui kokeessa voittajaluokan ykkösen verran! Tämä oli Almalle puuttuva VOI 1 metsäkoetulos. 2 VOI 1 tulosta sillä oli jo pellolta (KAER F).

Almasta tuli kennelimme ensimmäinen FI KVA.

Luovutusikäiset N-pennut omistajineen

Pennut tulivat luovutusikään 19.6 juuri ennen juhannusta. Suurin osa koirista jäi tällä kertaa melko lähelle meitä kasvattajia. Eläinlääkärin tarkastuksessa jokainen pentu todettiin terveeksi. Jätimme kotiin kasvamaan mustapäistärikkö nartun Mustakallion Nepin.

Niilo ja Mauri, HEINOLA

Niilo ja Mauri, HEINOLA

Nelli ja Tuomas, VANTAA

Nita ja Antti, RIIHIMÄKI

Nemo, Jussi ja pojat, LOVIISA

Napoleon ja Lauri, KUOPIO

Nirppu ja Anssi, LAHTI

Nenne ja Veli-Pekka, YLÖJÄRVI

Nti Pippa ja Mikko, NURMIJÄRVI

Nola ja Santtu, HELSINKI

Nestori, Jussi ja Kati, TAMPERE

Noppa ja Jalmari, SIIKAJOKI

N-pennut ovat syntyneet

Alakan ja Eeliksen pennut syntyivät 1.5.2017.

Alkuillasta 30.4 Alaka alkoi läähättää ja seuraavana iltapäivänä syntyi ensimmäinen pentu. Synnytyspäivänä tiineysvuorokausia oli takana 64.

Pennut syntyivät tällä kertaa nopeammin kuin viimeksi.  Ensimmäinen pentu syntyi klo: 14.55 ja viimeinen klo: 20.47. Kaksitoista seisojan alkua on nyt pentulaatikossa. Sukupuolijakauma oli 7 urosta ja 5 narttua.

Alakan vatsa oli synnytyksen jälkeen vähän sekaisin ja maidon tuotannon käynnistymiseen meni muutama päivä. Kolmena päivänä annoimme lisämaitoa. Kaksitoista nälkäistä pientä ei yhtäaikaa mahdu nisille, joten olemme laittaneet pentuja kahdessa erässä ruokailemaan niin, että isoimmat odottavat kun pienemmät syövät ja sitten vasta  isommat pääsevät ruokailemaan.

Kaikki on kuitenkin sujunut hyvin eikä yhtään pentumenetystä ole tullut.

Alaka astutettu ja ultrattu kantavaksi

Alakan juoksut alkoivat odotetusti helmikuun puolivälissä. Suunnitteilla oli astutus Brunontytön Eeliksen kanssa, joka jäi viime vuonna toteuttamatta Alakan kesälle ajoittuneiden juoksujen takia.

Harri ja Alaka kävivät Eeliksen luona kylässä 26.2.2017. Astutus onnistui hyvin. Tiineyden varmistamiseksi käytimme Alakaa tiineysultrassa kun astutuksesta oli kulunut 30 vuorokautta. Ultran mukaan pentuja on tulossa! Nyt toivotaan, että tiineysaika sujuu hyvin ja pennut syntyvät elinvoimaisina. N-pentujen odotetaan syntyvän 30.4-2.5.2017. Tällä hetkellä ainakin näyttää siltä, että Alaka olisi pyöristyneempi kuin edellisen tiineyden aikana.