Q-pentueen yhdistelmä

Emä Mustakallion Neppi ja isä Bruno II vo Bründlfeld.
Pennut syntyivät 15.5.2022, 4 narttua ja 1 uros.

Valitettavasti pentujen isä ehti menehtyä jäätyään rekan alle ennen kuin pennut syntyivät. Todella murheellinen tapaus omistajalle.

Pentueen isä – Bruno II vom Bründlfeld “Borat”

Boratin omistajan Toni Coreniuksen kertomuksesta mukaellen:

Borat on 3-vuotias keskikokoinen Alfauros, jonka karvapeite on niukempi kuin emällä Nepillä, mutta se on erittäin kova ja karkea. Borat on todella ihmisläheinen, kuuliainen ja rauhallinen uros. Sillä on ikäänsä nähden tehty paljon töitä. Borat on 100 % käyttökoira, mutta kotona se viihtyy hyvin lasten kanssa ja onkin suosikki sohvaperuna. Borat on luoteentaan avoin ja rauhallinen. Boratia on käytetty kaikelle riistalle ja alle 2 vuoden ikään mennessä sille oli ammuttu jo yli 10 villisikaa ja jäljestetty useita sikoja Ruotsissa. Rusakkoa ja jänistä Borat ajaa äänellä. Pienpetopyynnissä koira on omiaan ja tykkää jahdata pintapyyntinä supikoiria ja kettuja. Koiran seisonta on varmaa ja se säätää itse seisonnan etäisyyden hyvin riistasta riippuen. Boratilla on hyvä avanssi eikä peräänmenohaluja ole.

Borat on pehmeä suustaan. Se ei revi lintuja, vaikka sitä käytetäänkin pintapyynnissä ja SRVA-hommissa kuten kolaripeurojen kiinniotossa. Boratin haku on laajaa. Se on kestävä työintoinen koira. Sen keskivauhti on noin 15-17 km/h. Kanalintujahdissa päivän hakumatkaa kertyy noin 75 km. Borat tykkää kovasti noutaa vedestä ja koiralle on ammuttu paljon sorsia ja hanhia. Koira ei arastele kylmääkään vettä eikä piippaa passissa.

Pentueen emästä Mustakallion Nepistä voit lukea lisää täältä.

Lisätietoja yhdistelmästä saa soittamalla p. 044-3056797 (Harri). Pentuvarauksia metsästäviin koteihin otetaan vastaan.